Academia Navală „Mircea cel Bătrân” aniversează, mâine, 150 de ani de învățământ românesc de marină

Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook
Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează joi, 17 noiembrie, începând cu ora 10.00, o serie de activități dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ românesc de marină.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în deschidere va avea loc o ceremonie militară la care vor participa reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației publice locale, comandanți de unități și mari unități, alături de personal și studenți ai Academiei Navale. Cu acest prilej, va avea loc și decorarea Drapelului de Luptă al unității, moment solemn care va încheia prima parte a activității.

După ceremonia militară, va fi dezvelită placa aniversară dedicată împlinirii a 150 de ani de învățământ românesc de marină, moment urmat de vizitarea bazei materiale a instituției de învățământ.

Cu prilejul marcării a 150 de ani de la înființarea Școlii Flotilei, precursoarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, sâmbătă, 19 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, va avea loc Ziua Porților Deschise. Cadre didactice și studenți îi vor însoți pe vizitatori și le vor prezenta laboratoarele, simulatoarele, sălile de cursuri, complexul sportiv, precum și muzeul academiei, în care se regăsesc exponate foarte vechi, de o deosebită valoare științifică și documentară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*