Academia Navală are peste 800 locuri scoase la concurs pentru viitorii ofițeri de marină

Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook
Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook

Cifre generoase pentru oferta de școlarizare a Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanța. 47 locuri au fost anunțate pentru concursul de admitere la Secția Militară și alte 802 la Secția Civilă.

La Secţia militară, 4 locuri sunt pentru femei, iar specializările sunt Navigaţie, Hidrografie şi Echipamente Navale, Electromecanică Navală.

Cele 802 locuri de la Secţia civilă, cu taxă, sunt repartizate pe forme de învățământ și programe de studii universitare de licenţă în specializările Navigaţie şi transport maritim şi fluvial, Inginerie şi Management Naval şi Portuar, Electromecanică Navală şi Electromecanică, iar pentru programe de studii universitare de masterat în specializările Științe Nautice, Sisteme Electromecanice Navale, Inginerie şi Management Naval şi Portuar şi Managementul Sistemelor Logistice.

Pentru învățământul cu frecvență, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” acordă din fonduri proprii 30 de burse de studii. Depunerea dosarelor candidaţilor pentru concursul de admitere va avea loc în perioada 9-27 iulie.

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” a fost evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, în anul 2015, obţinând calificativul Grad de încredere ridicat și toate programele de studii sunt acreditate și se regăsesc în Hotărârile de Guvern ale României, emise anual. Academia Navală este succesoarea Școlii Speciale pentru Ofițerii și Subofițerii din Corpul Flotilei, înființată la Galați la data de 17 noiembrie 1872.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*