Elevii constănțeni pot solicita eliberarea abonamentului lunar pentru transportul în comun

Autobuz CT BUS. FOTO Arhiva CTNews

Pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat pot solicita abonament lunar centrelor de emitere a documentelor de transport public local de pe raza municipiului Constanța.

Potrivit CT BUS, abonamentul poate fi solicitat în baza următoarelor documente:

  • carnetul de elev (copie xerox) / adeverință emis/ă de unitatea de învățământ vizat/ă prin ștampilă pentru anul în curs, completate cu toate datele de identificare;
  • carte de identitate (copie xerox) / certificat de naștere (copie xerox) (la prima emitere a abonamentului);
  • fotografie 3/4 (la prima emitere a abonamentului).

„Numai în luna septembrie elevii pot prezenta, în locul carnetului de elev, adeverința emisă de unitatea de învățământ din care fac parte. Începând cu luna octombrie, toate abonamentele pentru elevii din învățământul preuniversitar se vor elibera în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar 2020/2021”, au precizat reprezentanții societății.

Se vor elibera abonamente gratuite lunar, cu valabilitate 1 – 31 ale lunii calendaristice, respectiv 28/ 29/ 30, în funcție de luna în cauză. Declarația de consimțământ se va solicita la o primă introducere în sistem. În cazul în care aceasta a fost înregistrată în anii anteriori, nu mai este necesară o nouă depunere.

Conform legii, abonamentele lunare se vor elibera elevilor din învățământul preuniversitar – persoana care urmează cursurile de stat sau particular acreditat/ autorizat, la una din următoarele forme de învățământ:

  1. învățământ preșcolar;
  2. învățământ primar care cuprinde clasa pregătitoare și clasele I – IV;
  3. învățământ secundar:
  • învățământ secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;
  • învățământ secundar superior: liceal, care cuprinde clasele IX – XII/XIII;
  • învățământ profesional cu durata de minim 3 ani.
  1. învățământ terțiar nonuniversitar (postliceal).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*