O șansă la o viață normală pentru 600 de copii din Ucraina aflați în Constanța

O șansă la o viață normală pentru 600 de copii din Ucraina. FOTO: Primăria Constanța

Reprezentanții World Vision Romania, ai Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS) și ai Primăriei Municipiului Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 septembrie, pentru a găsi cele mai bune soluții care să acopere nevoile educaționale ale copiilor ucraineni aflați în Constanța, pentru că, pe termen lung, lipsa educației poate avea efect devastator asupra tinerei generații.

Proiectul „O șansă la o viață normală” își propune să faciliteze accesul a 600 de copii ucraineni din Constanța la servicii de educație nonformală. Concret, în afara celor cinci clase care funcționează acum în municipiul Constanța, urmează să se mai înființeze încă 20 – 25 de clase, care să acopere nevoia de școlarizare a copiilor ucraineni.

„Copiii din Ucraina, care se află în Constanța, au nevoie de acces la educație pentru a își continua viața și pentru a atenua traumelor războiului la care au fost supuși fără nicio vină. Foarte mulți dintre cei care sunt acum în orașul nostru provin din zonele aflate sub ocupație rusă, zone masiv bombardate. Un motiv în plus pentru a-i ajuta să depășească aceste traume și să uite de ororile la care au fost martori. Le vom acorda tot sprijinul pentru a beneficia de o educație de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

În actul educațional se vor implica și cadre didactice care au fugit din calea războiului. Dascălii vor face tot posibilul pentru ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație.

Toți copiii care ajung în Constanța din Ucraina trebuie să aibă acces neîngrădit la drepturile lor, fără discriminare. Ei trebuie să poată beneficia inclusiv de sprijin psihologic, de asistență medicală și de acces la educație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*