Absolvenții de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi în învățământul profesional în sistem dual

Absolvenții de clasa a VIII-a se pot înscrie în învățământul profesional în sistem dual

Absolvenții constănțeni de clasa a VIII-a pot ocupa, de luni, 29 iunie, și până pe data de 3 iulie, cele peste 100 de locuri disponibile în unitățile de învățământ profesional dual din municipiul Constanța.

În fiecare școală gimnazială vor fi prezenți reprezentanți ai Asociației Comitetul Județean al Părinților din Constanța și ai Inspectoratului Școlar Județean care vor oferi consiliere părinților și elevilor interesați să aleagă sistemul de învățământ profesional dual.

„Pentru cei care vor să învețe o meserie, învățământul profesional în sistem dual este o alegere foarte bună. Anul acesta vom fi și noi în unitățile de învățământ, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, pentru a le da tuturor celor interesați, mai multe informații în această direcție. Am primit multe solicitări de informații, părinții se interesează tot mai mult despre învățământul în sistem profesional dual. Este o variantă bună pentru învățarea unei meserii, iar pentru agenții economici este o ocazie de a avea un personal calificat”, a declarat președintele Asociației Comitetul Județean al Părinților din Constanța, Dănuț Cernat.

Învățământul profesional dual este cel care oferă elevilor, în proporție de peste 50 la sută din durata studiilor, practică efectivă în mediul real de muncă oferit de agenții economici parteneri din diferite domenii. Pe parcursul studiilor, elevii primesc o bursă lunară în valoare de 400 de lei, iar la finalul celor trei ani de școală, absolvenții pot continua studiile la liceu, fie la zi, fie la seral sau pot merge mai departe într-un învățământ post liceal și chiar universitar.

„Este o perioadă în care în România se caută foarte mult muncitorii calificați. Implicarea deosebită pe care au avut-o agenții economici a făcut ca în județul Constanța să crească mult numărul de clase în sistemul profesional dual, dar nu atât de mult încât să acopere toată nevoia de muncitori calificați în județ. Îi încurajăm pe agenții economici să analizeze posibilitatea de a atrage un număr și mai mare de tineri în noi clase de școală profesională, nu doar în domeniul turismului sau alimentației publice dar și în alte sectoare productive”, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Ion Dănuț Jugănaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*