A treia premieră a stagiunii la Teatrul de Stat Constanţa: „Crima din strada Lourcine”

„Crima din strada Lourcine”, o premieră a Teatrului de Stat Constanţa

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) prezintă sâmbătă, 8 mai, cea de-a treia premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „Crima din strada Lourcine” o comedie muzicală de Eugène Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cári.

Să te trezești pe jumătate îmbrăcat, fără să știi cum ai ajuns acasă, cu un gol de memorie în privința serii petrecute în oraș și să descoperi un alt bărbat în patul tău, la fel de sumar îmbrăcat! Apoi să aflați din ziar amândoi că umbrela și batista pe care le-ați pierdut au fost descoperite în contextul unei crime oribile. Și să urmeze o zbatere din răsputeri pentru ștergerea urmelor unei fapte de care niciunul dintre voi nu-și amintește, dar toate indiciile duc la concluzia că e posibil să o fi comis. Să fugi, să reduci la tăcere martorii, să te speli pe mâini de tot și de toate. Să scapi de această nenorocire care s-a abătut asupra ta, ca de un vis urât. Este posibil oare?

„Crima din strada Lourcine”, o premieră a Teatrului de Stat Constanţa

Divertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă în care comicul de situație se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicațiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans și tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toții nevoie în aceste timpuri de boală și teamă continuă.

Regizorul Teatrului de Stat Constanța, Vlad Cristache, a absolvit licența în Regie Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC) în 2009, urmând apoi cursurile de Master în Regia Teatrului Contemporan până în 2011. Este unul dintre cei mai prolifici tineri creatori de teatru, regizând spectacole în București (Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Nottara), Piatra-Neamț, Ploiești, Brăila, Tulcea, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad.

De când este angajat al TSC, a regizat spectacolul „Lasă-mă să intru” de Jack Thorne, o montare neconvențională care s-a bucurat de mare succes la public şi la critică, precum și spectacolul lectură „Copilul acesta” de Joel Pommerat.

Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, laureate cu Premiul pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2019, sunt scenografele care au realizat decorul și costumele și la spectacolul „Lasă-mă să intru”, având o colaborare constantă cu regizorul Vlad Cristache.

„Crima din strada Lourcine”, o premieră a Teatrului de Stat Constanţa

Fiind vorba de un spectacol muzical, un rol foarte important în această producție îl are compozitorul Tibor Cári, recunoscut și premiat pentru activitatea sa în teatru.

Absolvent al Facultății de Muzică din Timișoara în 2002, a realizat, de-a lungul anilor, muzica pentru circa 200 de spectacole de teatru, în țară și străinătate, fiind premiat, în 2013, de UNITER. Tot în 2013 a lansat, în premieră în România, „Theatre Fleas Orchestra” (Orchestra Teatrului de Purici), un proiect sincretic, de autor, care îmbină muzica de teatru, dansul și arta vizuală. A colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky (Rusia), Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András (Ungaria), Alexander Hausvater , Balázs Zoltán, Béres László, Peter Schneider (SUA), Boris Liješević (Serbia) sau Nicolae Constantin Tănase.

În distribuția spectacolului „Crima din strada Lourcine” îi veți putea vedea pe Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, iar formația care îi va acompania live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*