Universitatea Ovidius din Constanța a organizat faza națională a turneului Sitting Darts

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat la finalul săptămânii trecute, în colaborare cu Fundația Motivation România, faza națională a turneului Sitting Darts, activitate sportivă dedicată persoanelor cu dificultăți motorii.

Potrivit UOC, evenimentul s-a desfășurat în format online și a stabilit lista sportivilor care vor participa la faza internațională, în luna noiembrie.

„În zilele premergătoare turneului am ținut ședințe de instruire atât cu sportivii, cât și cu arbitrii competiției și fiecare participant a beneficiat de echipamentul standard al disciplinei sportive, format din ținta de darts și săgețile aferente. Cu ajutorul camerelor web am observat prestația acestora și în final, în baza deciziilor acordate de către arbitri, au fost stabiliți câștigătorii competiției”, a subliniat prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu.

Turneul s-a desfășurat în sistem eliminatoriu, iar sportivii care s-au clasificat pe primele două locuri vor reprezenta Universitatea Ovidius din Constanța și România la etapa finală de la Ankara.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Sitting Darts, cod 622630-EPP-1-2020-1-TR-SPO-SSCP, finanțat cu 47.425 e euro prin Programul Erasmus Plus. Proiectul își propune să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii, care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social și sunt private de puterea vindecătoare a sportului și este implementat în perioada 01 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021, de un consorțiu de patru organizații, al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation-TBBDF. Ceilalți parteneri instituționali sunt Universitatea Ovidius din Constanța (România), Association of Sports for All of Serbia (Republica Serbia) și Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities – BRAVO (Bosnia și Herțegovina).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*