A fost prins individul care ar fi aruncat în aer bancomatul din localitatea Lumina

Bancomatul a fost aruncat în aer. FOTO Facebook/Comuna Lumina

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare, într-un dosar de distrugere, furt calificat și nerespectarea regimului materiilor explozive.

În urma activităților desfășurate la data de 21 martie, în Agigea și Oituz, din județul Constanța, polițiștii de investigații criminale au ridicat instrumente care ar fi fost folosite în activitatea infracțională de persoana în cauză.

În fapt, la data de 26 februarie, bărbatul, de 37 de ani, ar fi distrus, prin utilizarea unei substanțe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Lumina și ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani.

Se pare că acesta a folosit un amestec de acetilenă pentru a provoca explozia. În momentul furtului, în bancomat se afla suma de aproximativ 100.000 de lei, din care au dispărut 60.000 de lei, paguba nefiind recuperată.

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii. Ulterior, aceasta a fost prezentat astăzi instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, Serviciului Criminalistic Constanța și Posturilor de Poliție Agigea și Lumina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*