A fost lansat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară „Farul” din Mangalia, cu fonduri europene

A fost lansat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară „Farul” din Mangalia, cu fonduri europene

Primăria Mangalia a organizat, recent, evenimentul de lansare a proiectului de modernizare a Grădinii de Vară „Farul”, cu fonduri europene, nerambursabile. Proiectul a fost depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, încă din anul 2018 și are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro.

Conform documentației tehnice, obiectivul de investiții include ample lucrări de reabilitare a spațiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimente în aer liber. Intervențiile vizează scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor, care vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare.

Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii.

Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural-educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminat ambiental.

În cadrul aceluiași proiect se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele, pentru fluidizarea circulației rutiere și pietonale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*