Pompierii constănțeni, supărați că în loc de echipamentul necesar, fiecare a primit muștiucuri pentru etilotest

Pompierii ISU Dobrogea. FOTO Cătălin SCHIPOR

ISU Constanța a achiziționat pentru o sumă ce nu a fost făcută publică, o cantitate de 2.000 de muștiucuri pentru etilotestul cu care sunt testați aleatoriu, militarii aflați în serviciu. Deși există o hârtie prin care se specifică faptul că trebuie să aibă muștiucul la ei în timpul programului, conducerea ISU spune că de fapt în vestiar.

Pentru a se evita intrarea în serviciu a persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau care să consume alcool în timpul programului, ISU Dobrogea deține un etilotest cu care, periodic și prin sondaj, personalul este testat. Până acum, persoana însărcinată cu operarea aparatului avea datoria de a avea la ea și muștiucurile de unică folosință cu ajutorul cărora, cei vizați suflau în etilotest. Conducerea ISU Dobrogea a decis însă, modificarea modului în care acest lucru va decurge de acum înainte.

„Suntem informați de un membru al asociației, că domnul Colonel Popa Daniel – Gheorghe, șeful ISU Constanța a dispus ca fiecărui angajat operativ să-i fie distribuit câte un costum special tip pompier ( nomex ) nou-nouț !!!
Glumesc, stați liniștiți și încă prost …
În realitate, onor dom colonel Popa, se pare că a emanat o dispoziție verbală, ca fiecărui angajat operativ al ISU Constanța să-i fie distribuit un muștiuc pentru etilotest, care va trebui purtat în permanență asupra fiecăruia dintre supușii domniei sale. Verificarea deținerii muștiucului, va fi făcută cu strictețe, la fiecare intrare în tură, de către comandanții de subunități care se vor deplasa personal de acasă, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică.
Scopul acestui demers ar fi scutirea personalului de control de povara transportului muștiucurilor de la Constanța la sediul subunităților, deoarece s-a constatat că acești „controlori interni” neoperativi, cam dau pe brânci din cauza nenumăratelor sarcini de serviciu .
După cum se poate vedea din capul de tabel atașat, eroicii comandanți s-au și apucat să transpună în viață îndemnurile gloriosului lider !
Am o singură observație de făcut : cei care vin în control cu etilotestul , o fac în condiții legale sau tot la dispoziția verbală a … ???“, se arată într-o postare a președintelui Asociației Civice Acvila, Lucian Matei.

Contactați telefonic, reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că între-adevăr au fost împărțite muștiucurile în cauză, dar au subliniat faptul că militarii nu sunt obligați să le poarte asupra lor, ci le pot ține în vestiar, pentru o eficientizare a acțiunii de testare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*