A fost atacată hotărârea prin care Consiliului Local a atribuit 1109 mp Arhiepiscopiei Tomisului

Consilierii locali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Consilierii locali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Reprezentanții USR au demarat procedura prealabilă de revocarea HCLM Constanța nr. 316/29.09.2017 prin care s-a aprobat atribuirea în folosință gratuită a terenului în suprafață de 1109 mp situate în Constanța, Șoseaua Mangaliei, zona Billa către Arhiepiscopia Tomisului în vederea edificării unui lăcaș de cult.

Potrivit acestora, art. 124 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori județeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de
binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice. Drept urmare, se consideră ilegala hotărârea deoarece 
 Terenul este dat în folosința gratuită a Arhiepiscopiei Tomisului pentru edificarea unui lăcaș de cult,  deci pentru edificarea unei construcții permanente, în condițiile în care legea prevede în mod expres
posibilitatea constituirii unui drept de folosință 
”pe termen limitat”, nicidecum pentru o durată nedeterminată. 

De asemenea, terenul care face obiectul HCL 316/2017 are destinația de spațiu verde, iar atribuirea folosinței acestui teren era interzisa.

Având în vedere încălcarea dispozițiilor legale referitoare la protecția mediului și la urbanism, ținând cont de reducerea drastică a suprafețelor verzi din Municipiul Constanța, care nu are întocmit nici până la această dată un registru al spațiilor verzi și care, potrivit datelor furnizate de I.N.S., se situează cu mult sub limita minimă de spațiu verde / locuitor prevazută de lege (26 m2/locuitor), vă solicităm revocarea HCLM Constanța nr. 316/2017“ se arată în plângerea depusă de reprezentanții USR 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*