A doua etapă de sterilizare a câinilor fără stăpân în municipiul Constanța

Campania de sterilizare în municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Săptămâna viitoare, Primăria Constanța și Animal Society dau startul celei de-a doua etape de sterilizare a animalelor de rasă comună, realizată în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“. Începând cu data de 22 iunie, până pe 22 iulie, câinii fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizați, obiectivul municipalității fiind acela de a diminua considerabil numărul patrupedelor nesterilizate.

În prima etapă a proiectului ce s-a derulat în perioada 15 februarie – 12 martie, Animal Society a sterilizat 721 de animale de rasă comună. Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, s-au făcut demersuri pentru ca acest serviciul să fie preluat de SC Confort Urban SRL. Astfel, în scurt timp, activitățile de capturare vor fi reluate la Constanța. Totodată, constănțenii sunt încurajați să adopte animelele care sunt cazate în adăpostul municipalității din strada Vârful cu Dor nr. 5.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*