Droguri în valoare de peste 75.000 lei, confiscate de polițiști. 26 de persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri

Captură de cannabis la Constanța. FOTO Poliția Română
Captură de cannabis la Constanța. FOTO Poliția Română

În urma a 20 de percheziții domiciliare efectuate în Constanța, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au descoperit și ridicat o cultură indoor de cannabis, plante de cannabis, Xanax, aproape 1,3 kg de substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a drogurilor și 75.600 de lei.

La data de 11 aprilie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–S.T. Constanța, au efectuat 20 de percheziții ce au vizat trei grupări infracționale care comercializau ,”etnobotanice” și cannabis, în Constanța.

45 de persoane au fost conduse la la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța în vederea continuării cercetărilor.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale față de 26 persoane, totodată fiind luată măsura preventivă a reținerii pe durata a 24 ore față de toate persoanele, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu, precum și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate la Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști ai I.P.J. Constanța, precum și luptători ai G.M.J Tomis Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*