FOTO VIDEO Festivalul Neversea, cel mai așteptat eveniment al verii pe litoral, debutează pe 7 iulie. 260.000 de amatori de distracție și muzică bună vin la Constanța pentru 4 zile

Festivalul Neversea. FOTO Neversea

Așteptat de trei ani, cu două ediții anulate din cauza pandemiei, Festivalul Neversea revine cu ediția a patra, în perioada 7-10 iulie, în locația deja conscrată, pe plaja Modern din Constanța. În această dimineață, organizatorii festivalului, împreună cu partenerii locali implicați în organizare, au susținut o conferință de presă.

„După doi ani de pauză, în care, din păcate, festivalul nu s-a putut ține, ne bucurăm să regăsim orașul, să regăsim plaja noastră, pregătită și mai frumoasă și gata pentru a primi ediția a patra a Festivalului Neversea”, a deschis conferința Edy Chereji, Head of Communication & CSR – Neversea.

Conform organizatorilor, se așteaptă ca ediția din acest an să aducă cel mai mare număr de participanți din istoria festivalului de la malul mării.

„Ediția din acest an a fost foarte mult așteptată de către participanți. Ne uităm la ediția cu cel mai mare număr de participanți din istoria festivalului. Așteptăm undeva în jurul a 260.000 de participanți, pe parcursul celor patru zile”, a declarat, la rândul său, Bogdan Rădulescu – Head of Partnership & New Business – Neversea.

Ediția 2022 a Festivalului Neversea vine cu câteva suprize din partea organizatorilor, care au reconfigurat scena principală, fiind pregătite momente de producție și efecte speciale care, cu siguranță, îi vor încânta pe participanți.

„Avem noutăți, începând cu un main-stage nou, festivalul Neversea va avea scena principală refăcută și a adus mult din tema anului acesta și cred că vom surprinde în mod plăcut, ca și producție, ca și efecte speciale. Line-up-ul din acest an este unul pregătit în ultimii doi ani de zile, un line-up foarte atent ales, avem artiști foarte diverși din întreaga lume, iar acest lucru se observă și în ponderea mare de participanți de peste hotare”, a explicat Bogdan Rădulescu.

Prezent la conferința de presă, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a subliniat importanța majoră pe care Festivalul Neversea o are în viața culturală, dar și în cea economică, a orașului.

„Nu este un secret faptul că Neversea s-a transformat într-un reper al sezonului de vară pentru constănțeni, dar și pentru români, în general. Festivalul are pentru Constanța un impact uriaș, în primul rând social, dar și economic. După doi ani de pandemie, evenimentul compensează o parte însemnată din sacrificiile făcute în pandemie. Oamenii au ieșit după această tristă perioadă, o perioadă de depresie, și ce poate fi mai tămăduitor decât o reconectare cu cultura, cu muzica, pentru tineri, în special, și de ce nu, cu natura, pentru că locația o știți cu toții, pe malul mării. Îi îndemnăm pe români să vină la mare și să se distreze. Sunt încântat să văd că orașul nostru a devenit un punct important pe harta marilor festivaluri de vară din Europa”, a spus Vergil Chițac.  

Una din temele principale de discuție a fost cea a asigurării siguranței participanților la festival, iar primarul Constanței a cerut structurilor implicate să acorde o atenție deosebită problemei consumului de substanțe interzise.

„Îi rog pe toți cei implicați să fie atenți asupra problemei consumului de droguri. Ar fi păcat ca evenimente de acest gen, periferice, care nu au nicio legătură cu arta, cu cultura, să altereze imaginea festivalului. Am investit cu toții enorm în organizarea acestui festival și vreau să iasă la suprafață lucrurile bune și foarte bune care se vor întâmpla”, a punctat Vergil Chițac.

Celor aproximativ 700 de agenți de securitate privați prezenți la festival, li se alătură sute de efective ale Poliției și Jandarmeriei, precum și salvatori ISU pregătiți să intervină în cazul unor evenimente nedorite.

„Pentru a ne asigura că toți participanții prezenți la festival se vor bucura în siguranță de muzică, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi prezente în zona de desfășurare a festivalului, dar și pe traseele de deplasare ale participanților. Menționăm și sprijinul colegilor din cadrul GJM Bacău, prezenți la Constanța special pentru acest eveniment. Încurajăm pe toți participanții să se adreseze colegilor noștri de fiecare dată ceva li se pare suspect sau sunt martorii producerii unor fapte antisociale. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele legale și orice derapaj constatat va fi sancționat conform prevederilor legale”, a declarat colonelul Constantin Dima, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța.  

Pentru a preîntâmpina introducerea de substanțe interzise, din dispozitivul de poliție alocat evenimentului vor face parte și mai mulți câini special antrenați pentru depistarea acestor substanțe.

„Inspectoratul Poliției Județului Constanța va fi sprijinit pe durata desfășurării festivalului de efective din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în acest sens fiind alocați un număr de aproximativ 600 de lucrători ai Poliției Române, o medie de 150 de polițiști pe zi. Vom acționa pe toate cele trei paliere din competența Poliției Române, respectiv ordine publică, investigații criminale și pe parte rutieră. Din dispozitivul constituit vor face parte mai mulți câini special antrenați pentru depistarea substanțelor interzise”, a spus, la rândul său, comandantul Poliției municipiului Constanța, comisar-șef Liviu Lazăr.

De altfel, organizatorii au mai anunțat câteva măsuri speciale pe care le au în vedere, astfel încât să poată asigura siguranța celor prezenți și de a preveni posibilitatea introducerii de substanțe și obiecte interzise în perimetrul festivalului.

„Siguranța participanților la festival este o temă importantă, de aceea luăm toate măsurile posibile pentru ca să minimizăm orice fel de riscuri care pot să apară la un festival. Printre măsurile luate sunt cele care se referă la a limita accesul minorilor la băuturi alcoolice sau tutun, nu mai vorbim despre substanțe interzise, astfel că minorii care ajung în festival au o brățară specială, de o culoare specială, cu un cip pe care sunt încărcate datele personale, cu anul nașterii, astfel că nu-i va permite minorului să achiziționeze băuturi alcoolice sau tutun de la barurile din festival. Avem toleranță zero în ceea ce privește consumul de substanțe interzise, pentru orice vârstă, și oferim tot suportul nostru autorităților locale și naționale pentru a implementa toate măsurile care se impun”, a explicat Edy Chereji.

Una dintre măsurile prin care se dorește descurajarea celor care ar încerca să introducă substanțe ilegale constă în limitarea accesului la festival pentru fiecare persoană la doar două intrări și două ieșiri pe zi. Pe toată perioada festivalului, reprezentanții Agenției Naționale Antidrog vor fi prezenți și vor desfășura activități de prevenire.

„Agenția Națională Antidrog va fi prezentă la ediția din acest an a festivalului cu activități specifice prevenirii consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri. Aceste activități respectă standardele internaționale privind activitățile de prevenire. Ca și efective, avem specialiști detașați din țară, ofițeri de poliție psihologi, asistenți sociali, medici, care alături de echipa de voluntari de la Constanța vom fi prezenți cu activități specifice pe toată perioada festivalului. Activitățile noastre țin cont de amenințările, vulnerabilitățile și riscurile pe linia consumului de substanțe interzise la astfel de evenimente”, a explicat comisar-șef Cristian Oprișan, șeful Agenției Naționale Antidrog Constanța.

Pe durata desfășurării festivalului vor funcționa și două spitale mobile, dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, în cadrul cărora va activa personal medical gata să intervină, inclusiv la nivel de intervenții chirurgicale, dacăp va fi necesar.

„Medici și asistenți din cadrul Unității de Primiri Urgențe se vor alătura posturilor medicale avansate, în număr de două, unul pe partea de sud, unul pe partea de nord, cărora li se alătură trei puncte de prim ajutor medical. Deasemenea, la nivelul ISU Constanța au fost stabilite resursele care sunt alocate în mod special pentru acest festival, fiind sprijiniți în acest sens și de unități din subordinea Inspectoratului General, cu tehnică și oameni, respectiv două autospeciale de intervenție la accidente colective, două autospeciale de transport personal și victime multiple, dar și ofițeri pentru punctul de comandă și conducere integrată”, a declarat colonelul Cristian Amarandei, comandantul ISU Dobrogea.

Intrarea la festival se va face printr-o singură intrare, cea din Portul Turistic Tomis. Pentru a încuraja participanții să nu vină cu mașinile personale, municipalitatea a modificat programul circulaţie al mijloacelor de transport în comun. Astfel, liniile 42, 48, 44, 51 şi 101 îşi vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului, între 7 și 10 iulie.

De asemenea, s-a decis suplimentarea mijloacelor de transport cu cinci autobuze de linie, linia SHUTTLE Neversea, care vor circula toată noaptea pe următorul traseu: Hotel Caraiman Mamaia, bd. Mamaia, bd. Tomis, str. Traian, Poarta 2 Port, str. Termele Romane, bd. Regina Elisabeta, str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur). Linia SHUTTLE Neversea, deviere a liniei CiTy TOUR, va avea prima plecare din cap linie Caraiman și Portul Tomis la ora 21.00 și ultima plecare din cap linie Caraiman și Portul Tomis la ora 6.00, la un interval de 16 minute. În Portul Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, va fi amenajat un dispecerat care va comercializa bilete cu valabilitate de 24 de ore. Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 își vor începe programul la ora 23.30 și vor circula la un interval de 30 de minute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*