FOTO Zeci de autovehicule fără stăpân sau abandonate au fost ridicate de pe domeniul public al Constanței

Zeci de autovehicule abandonate, ridicate de pe domeniul public al orașului. FOTO Primăria Constanța

Zeci de autovehicule (16 abandonate și opt fără stăpân) care ocupau domeniul public al municipiului Constanța, pentru care a fost emisă o dispoziție în acest sens, au fost ridicate și transportate de polițiștii locali în spațiul special amenajat de către municipalitate în acest sens.

Potrivit Direcția Generală Poliția Locală, acțiunea de eliberare a domeniului public de vehicule abandonate care afectează imaginea orașului începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor astfel de autoturisme în diferite zone ale orașului. Ulterior, polițiștii locali verifică sesizările, iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somați să își ridice singuri vehiculele. În caz contrar se dispune ridicarea acestora de către administrația locală.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului, astfel de la începutul anului și până în prezent au fost transmise un număr de 130 somații.

„Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, astfel: să stea cel puțin șase luni nemișcate pe domeniul public și să există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Conform legislației în vigoare orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Totodată, este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată.

Constănțenii care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public pot să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*