Prefectul județului Constanța: „La vot se va merge cu buletinul. Nu va fi nevoie de declarația pe proprie răspundere”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că deplasarea la votul de duminică, 6 decembrie, pentru alegerile parlamentare, se va face în mod liber, pe baza cărții de identitate, dar vor trebui respectate regulile de distanțare socială.

„Regulile care trebuie respectate atunci când vom merge la vot sunt regulile generale, mă refer la mască, distanțare socială, acestea sunt regulile de bază de care nu trebuie să uităm, dezinfectarea mâinilor, personalul din secțiile de votare sau din preajma secțiilor de votare vor avea grijă să anunțe fiecare participant la procesul de vot în cazul în care se constată o încălcare de către unul sau altul a acestor reguli. Nu e necesară declarația pe proprie răspundere, deplasarea se va face strict pe baza cărții de identitate sau a buletinului”, a precizat prefectul Constanței.

El a spus că în cazul celor care au fost declarați pozitiv cu noul coronavirus, ori se află în situația de a nu se putea deplasa, din alte motive de sănătate, la secția de votare, există posibilitatea legală de deplasare a urnei mobile la domiciliile acestora.

„Sunt două proceduri (pentru solicitarea urnei mobile – n.r.). Pentru cei care au toate documentele necesare, mă refer aici la rezultatul testului și la decizia de izolare sau biletul de externare din spital, fie pot trimite aceste documente pe adresa de e-mail a Biroului Electoral Județean, fie pot, prin cineva, să le depună efectiv la BEJ, până pe data de 4 decembrie, la ora 24.00, fie, pe data de 5 decembrie, direct la secțiile de votare respective. Același regim îl urmează și cei care nu se pot deplasa și solicită urma mobilă din alte motive decât cel al infectării cu COVID. Pentru cei care nu au încă toate documentele necesare, solicitarea se va depune până pe data de 4 decembrie online sau la sediul Biroului Electoral Județean, urmând ca ulterior noi, prin intermediul DSP-ului și prin comunicare BEJ-DSP-DSP-BEJ-Prefectură, să ne asigurăm că au aceste documente, să transmită documentele la secțiile de votare astfel încât fiecare cetățean să își poată exercita dreptul de vot”, a explicat Silviu Coșa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*