Grupare de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii constănțeni. 40 de persoane au fost reținute

Mascatii au descins la locuința suspecților. (arhiva) FOTO cu rol ilustrativ

Patruzeci de persoane, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de noi substanțe psihoactive, precum și spălare de bani, au fost reținute în urma celor 69 de percheziții efectuate, miercuri, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, un kilogram de substanță pulverulentă, cu efect psihoactiv, 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de Ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă. De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, cinci cartele SIM, șapte laptopuri, trei tablete, trei harduri externe, cinci stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, un pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul DIICOT Constanța a dispus reținerea, pe bază de ordonanță, a 40 de persoane, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. Pentru alte două persoane, a fost luată măsura controlului judiciar. În cursul zilei de astăzi, vor fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru cele 40 de persoane reținute și pentru patru persoane arestate în alte cauze.

Potrivit IPJ Constanța, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de nouă persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia. Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*