74 de elevi din România și Italia participă la Concursul naţional de limbă latină “Certamen Ovidianum Ponticum”

Concursul naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum"
Concursul naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum"

În perioada 19-21 mai 2017, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează în colaborare cu Liceul Teoretic “George Călinescu” din Constanţa Concursul naţional de limba latină “Certamen Ovidianum Ponticum”.

La competiţia din acest an s-au înscris 67 de elevi de nivel liceal – din 17 județe din România și 7 elevi de la Liceo Classico Ovidio Sulmona, din Italia.

Recunoaşterea şi interpretarea unor teme şi motive poetice din opera poetului latin Publius Ovidius Naso și demonstrarea valorii de model a poeziei ovidiene în literatura universală sunt câteva dintre temele pe care elevii participanți trebuie să le ilustreze în cadrul Întrecerii ovidienilor la Pontul Euxin.

Concursul național – aflat la cea de-a XXIV-a ediție – a fost inițiat de profesorul Constantin Daba, continuat de Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic “G. Călinescu”.

Vineri, 19 mai 2017, la ora 18.00, va avea loc Festivitatea de deschidere a competiției, la Colegiul Național “Regina Maria” din Constanța, urmând ca sâmbătă, 20 mai 2017, la ora 9.00, să se desfășoare proba scrisă la Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa (3 ore pentru toţi elevii, respectiv încă 3 ore pentru elevii care participă la selecţia pentru lotul internaţional Sulmona 2017). Totodată, începând cu ora 13.00, va avea loc Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice destinată profesorilor de limbi clasice şi celor de limba şi literatura română.

Duminică, 21 mai 2016, la ora 10:00, la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, va avea loc premierea elevilor. În urma acestui concurs, vor fi selectați reprezentanţi ai lotului României pentru Concursul internaţional de limba latină “Certamen Ovidianum Sulmonense” care se va desfăşura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2018.

Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul concursului: https://sites.google.com/site/ovidianum/

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*