7.355 de elevi din județul Constanța susțin Evaluarea națională la finalul clasei a II-a

Gata de examen. FOTO Komsomolec
Elevii constănțeni față-n față cu rezultatele la simularea examenului național de bacalaureat 2021

În perioada, 7 – 9 mai, începând cu ora 10.00, elevii de clasa a II-a vor susține probele scrise din cadrul Evaluării naționale la finalul clasei a II-a.

Programul este următorul:

  • 7 mai  – evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise;
  • 8 mai – evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite;
  • 9 mai – evaluarea competenţelor de matematică.

Durata alocată rezolvarii testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat, iar elevii vor susține probele în sălile în care își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă și se finalizează în termen de nouă cel mult șapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învațământ prin:

  • elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune;
  • informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării
    și dezvoltării competențelor evaluate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*