6.900 de ceasuri, care nu erau menționat în declarația vamală, găsite într-un container în Portul Constanța Sud Agigea

Ceasuri nedeclarate, găsite într-un container în port. FOTO Poliția Română

La data de 26 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în colaborare cu polițiști de frontieră și lucrători vamali, au descoperit, într-un container aflat în Portul Constanța Sud – Agigea, 6.900 de ceasuri care nu erau menționate în declarația vamală.

Astfel, în baza Planului Comun de Acțiune pentru intensificarea verificărilor transporturilor containerizate de mărfuri, au fost verificate mai multe containere aflate în port.

Într-unul dintre acestea, având ca destinatar o societate comercială din municipiul București, au fost descoperite cele 6.900 ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 340.000 lei.

Acestea au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare panală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de documente nereale la autoritatea vamală, prevăzută de Legea 86/2006, privind Codul Vamal al României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*