50.000 de turiști au petrecut Rusaliile pe litoralul românesc și în Delta Dunării

Plimbare cu vaporașul în Delta Dunării. FOTO ALDD
Plimbare cu vaporașul în Delta Dunării. FOTO ALDD

Mamaia a început vara în forţă şi continuă seria de evenimente de la malul mării, care vor atrage până la sfârşitul sezonului tot mai mulţi turişti români şi străini.

Weekendul prelungit de Rusalii i-a întâmpinat pe turişti cu oferte speciale la cazare dar şi cu multe opţiuni de distracţie pentru toate vârstele şi preferinţele, evenimente muzicale şi sportive, petreceri pe plajă. Peste 50.000 de turişti au ajuns weekend-ul trecut pe litoral, gradul de ocupare a hotelurilor fiind în continuă creştere. În topul staţiunilor căutate de turişti s-au aflat Mamaia şi Vama Veche.

Evenimentul care a dominat weekend-ul în Mamaia a fost Kudos Fest, care a atras peste 7.000 participanţi români şi străini în cele trei zile şi trei nopţi de muzică non-stop. În Satul de Vacanţă Mamaia, atracţiile şi jocurile i-au întâmpinat pe cei mici, dar nu numai, pentru că adrenalină nu are vârstă. Distracţia continuă în fiecare zi în Satul de Vacanţă, până la sfârşitul sezonului estival.

“Delta Dunării a fost ocupată la capacitate maximă weekend-ul acesta, toate locaţiile şi gospodăriile au fost pline de turişti. Mulţi turişti au rămas în deltă, alţii vin în continuare. Sezonul se anunţă plin şi continuu, cu un grad de ocupare foarte mare. Românii încep să redescopere Delta Dunării, să vadă că au servicii şi un alt fel de turism la ei în ţară, pe care îl găsesc mai degrabă în insulele exotice, în care fiecare zi începe cu o nouă aventură, o nouă experienţă, iar seara se încheie cu un spectaculos apus de soare.

Delta este ceva fascinant şi exotic pentru iubitorii de aventură, pescuit, birdwatching. Oferă un alt fel de mare, cu plaje sălbatice, păduri tropicale, liane, vegetaţie abundentă, stejari gârboviţi de vremuri, formaţii tradiţionale de lipoveni, ruşi, greci, ucraineni, cazaci şi cântece tradiţionale româneşti la foc de tabără. Au fost şi continuă evenimentele, spectacolele, excursiile, concursurile de pescuit şi serile tradiţionale”, a declarat Daniel Iluşcă, Preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*