4 olimpici internaționali constănțeni, premiați de către Ministerul Educației și Cercetării

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. FOTO Catalin Schipor

În ziua, 17 decembrie, la Palatul Național al Copiilor din București are loc festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale 2019, a profesorilor care i-au pregătit și a unităților de învățământ de proveniență ale acestora.

Județul Constanța este reprezentat în cadrul acestui eveniment de către 2 olimpici internaționali medaliați cu aur și 2 olimpici internaționali medaliați cu argint.

Aceștia sunt:

  • Medaliați cu aur:
    • Memiș Edis- Matematică- profesori: Botoșanu Alexandra și Memet Eden de la Liceul Teoretic Internațional Constanța;
    • Pășcălău Robert Gabriel (Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța)- Astronomie și Astrofizică- profesor Pășcălău Liliana (Școala Gimnazială nr. 1 Lumina).
  • Medaliați cu argint:
    • Mardaru Gabriel Darius- Științele Pământului- profesori: Nicolescu Adrian Eracle (fizică); Dumitru Monica Mariana (chimie), Deancu Mihaela (biologie), Hrițcu Claudia (geografie) de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța;
    • Râșnoveanu Lucia- Matematică- profesor Văcărescu Cristina de la Școala Gimnazială Spectrum Constanța.

 

„Momentul este unul de excelență și vine să confirme încă o dată valoarea elevilor noștri, precum și profesionalismul și dăruirea cadrelor didactice care i-au pregătit“ a declarat Inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*