33 tone de deșeuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Constanța Sud

FOTO Garda de Mediu

Garda Nationala de Mediu Constanta a interzis importul deseurilor incarcate in doua containere, sosite in Portul Constanta Sud.

Deseurile au fost expediate de o firma din Israel si ar fi trebuit sa ajunga la o societate din judetul Buzau. Cantitatea totala aflata in cele doua containere este de 32.929 kg, reprezentand deseuri de polistiren presat in baloti.

Importul a fost inregistrat in registrul ROAFM, insa echipa de comisari a constatat mai multe neconcordante intre documentele depuse la Biroul vamal de Frontiera pentru realizarea importului si informatiile incarcate de importator in aplicatie. Autorizatia de mediu din setul de documente nu era aceeasi cu autorizatia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care insoteste transferul deseurilor –Anexa VII nu este completat conform cerintelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reiesit in mod clar amplasamentul/adresa instalatiei de valorificare a deseurilor de polistiren si daca exista autorizatie de mediu pentru punctul de lucru unde se afla instalatia de valorificare a acestora.

Garda Nationala de Mediu face urmatoarea precizare: „Importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, conditie obligatorie prevazuta de legislatia in vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*