Un quest prin Constanța în fotoliile rulante pentru conştientizarea necesităţii accesibilizării reale a oraşului

"MobiQuest Constanţa 2018"

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, desfăşoară duminică 9 septembrie, în cadrul evenimentului “MobiQuest Constanţa 2018”, interval orar 16:30 – 18:30 (participanţii vor fi invitaţi să ajungă la locaţie începând cu 15:30), un traseu de fotolii rulante pentru utilizatori şi non utilizatori.

MobiQuest este o veritabilă căutare a comorii în echipe de 2 persoane(număr maxim de 50 de echipe), la care doritorii pot să se înscrie gratuit completând formularul de participare.

MobiQuest Constanţa 2018 este o iniţiativă a ADAPTO – Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri şi este un sub-grant în cadrul proiectului “Make Europe Sustainable for All”. Proiectul “Make Europe Sustainable for All” este finanţat de Programul de Educaţie pentru Dezvoltare şi Creştere a Gradului de Conştientizare al Directoratului General pentru Dezvoltare şi Cooperare din cadrul Uniunii Europene, şi combină expertiza şi experienţa a 25 de parteneri din 15 ţări europene, reţele europene sau globale, în perioada iulie 2017 – iunie 2020.

În România proiectul este implementat de Fundaţia World Vision România. Scopul evenimentului MobiQuest Constanţa 2018 este conştientizarea necesităţii accesibilizării reale a oraşului Constanţa, fiind o continuare a eforturilor campaniei “Fault la Accesibilitate”.

Programul evenimentului: căutarea comorii în fotoliu rulant 16:30 – 18:30. Traseul va avea ca punct de plecare parcarea Primăriei Constanţa, bd. Tomis nr. 51. Participanţi, însoţiţi de voluntari ai asociaţiilor sus menţionate, vor trebui să îndeplinească diferite sarcini în puncte cheie. Aceştia vor trăi o situaţie obişnuită pentru un utilizator de fotoliu rulant, cei care îi însoţesc neintervenind decât dacă li se solicită acest fapt sau dacă este absolut necesar, putând cel mult să ofere sfaturi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*