25 kilograme de sturion au fost redate mediului natural

FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 25 kilograme de sturion și 135 kilograme de crap și sânger, pescuit ilegal.

În data de 02.05.2022, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, acționând împreună cu lucrători A.R.B.D.D., în zona localității Sf. Gheorghe, au descoperit în apă 6 unelte de pescuit de tip setcă cu fir textil, cu captură de aproximativ 108 kg pește specia crap și 27 kg pește specia sânger.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, unele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră desfășoară activități specifice pentru identificarea autorilor.

Tot în acea zonă au mai descoperit 2 unelte de pescuit tip setcă cu fir textil, cu 6 exemplare vii din specia sturion, aparținând unui tânăr de 22 de ani.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanei depistate, iar ambarcațiunea folosită, împreună cu motorul aferent, în valoare de 25.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*