2.000 de tone de alge, colectate în ultimele 10 zile de pe plajele litoralului românesc

2.000 de tone de alge au fost colectate în ultimele 10 zile de pe plajele litoralului românesc. FOTO ABADL

Nu mai puțin de 2.000 de tone de alge au fost colectate, în ultimele 10 zile, de pe plajele litoralului românesc de către angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL). Alte două utilaje sunt pregătite să intre în funcțiune pe țărmul Mării Negre, ridicând la 24 numărul de utilaje gata de intervenție pentru îndepărtarea algelor.

Potrivit ABADL, două utilaje au fost aduse de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, respectiv Crișuri, acestea suplimentând la 24 numărul celor existente la această oră. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someș-Tisa, care vor sta timp de o lună, precum și celor utilizate de ABADL pentru colectarea algelor, în număr de 20. Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje sunt în număr de 34.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfășoară, doar pe timpul nopții, activități de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate și de pe linia țărmului.

„Echipele noastre de pe utilaje muncesc noapte de noapte și ridică sute de tone. Efortul este enorm, dar știm că munca noastră nu este în zadar” , spune director ABADL, Bogdan Bola.

De la începutul lunii februarie și până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Numai în luna iulie au fost colectate 6.000 de tone, reprezentând 75 la sută din cantitatea totală colectată de la începutul anului și, doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2.000 de tone.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*