Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei ale Gărzii de Coastă în perioada minivacanței de Sfânta Maria

Mii de români pleacă în vacanță în Bulgaria. FOTO C.B.

 Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afară granițelor tării, în perioadă următoare, în punctele de trecere a frontierei se preconizează o creștere a numărului de persoane și a mijloacelor de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la graniță cu Bulgaria.

În acest sens, Gardă de Coastă continuă să aplice măsurile aflate în competență instituției, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ, astfel:

  • S-a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor;
  • Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limită configurației acestora și, în funcție de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din tară, după caz;
  • Cooperarea continuă cu autoritățile de frontieră din R. Bulgaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanților la traficul transfrontalier.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zonă de competență.

De asemenea, reamintim că autoritățile bulgăre interzic importurile de materii prime și / sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

Astfel, informăm cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgăre pentru a intră în Republică Bulgară, că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Gardă de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existențe la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județului Constanța, la graniță cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire, astfel:

  • P.T.F. Vama Veche-Durankulak;
  • P.T.F. Ostrov-Silistra;
  • P.T.F. Negru Vodă-Kardam;
  • P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la oră 08:00 la oră 20:00.

Statistica anului trecut la frontieră

În perioadă similară a anului trecut s-a constatat că în perioadă minivacanței de Sfânta Maria, punctele de trecere a frontierei române la graniță cu Bulgaria de pe rază județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 128.250 de persoane, precum și de 32.500 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 65.660 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară (45.720 cetățeni U.E. și 19.940 cetățeni non-U.E.).

Astfel, P.T.F. Vamă Veche, la frontieră cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe rază județului Constanța, de aproximativ 81.000 persoane și 18.200 mijloace de transport.

Informațiile privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresă http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ . Această aplicație on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*