Ceremonie de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, la Mihail Kogălniceanu

Aeronava Eurofighter Typhoon. FOTO Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită, va avea loc marţi, 9 aprilie, începând cu ora 11.30, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

La activitate au fost invitați membri ai conducerii MApN, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, reprezentanți ai Centrului NATO de Operații Aeriene (CAOC)  Torrejon și ai Forţelor Aeriene Regale Britanice, precum și locţiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Române.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 220 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon va executa, în următoarele patru luni, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Aceasta este cea de-a cincea rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018, 2021 și 2022.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Britanice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*