15 persoane cercetate de polițiștii constănțeni pentru infracțiuni la regimul piscicol

15 persoane cercetate de polițiștii constănțeni pentru infracțiuni la regimul piscicol

Polițiști din cadrul Secției Regionale Transporturi Constanța au acționat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului și comercializării ilegale a produselor și subproduselor din pește, în apele fluviului Dunărea și cele de pe raza de competență.

În acest context, polițiștii de la transporturi au legitimat 95 de persoane și au aplicat 44 de sancțiuni, în valoare totală de peste 7.800 de lei. Totodată, au fost constatate 51 de infracțiuni la regimul piscicol.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea confiscării, 4 autoturisme, 6 ambarcațiuni, 1 motor de ambarcațiune, 21 de unelte de pescuit și aproximativ 130 de kilograme de pește, în valoare totală de aproximativ 63.500 de lei. Întreaga cantitate de pește a fost eliberată în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea sau predată societăților de profil.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări față de 15 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*