11 persoane reținute, în urma perchezițiilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și infracțiuni informatice

Percheziții într-un dosar de proxenetism. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii constănțeni de la Transporturi au început urmărirea penală față de 17 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, înșelăciune și infracțiuni informatice, în urma celor 70 de percheziții efectuate joi, 26 mai. Ieri, 11 dintre acestea au fost reținute.

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 25.000 de litri de produs petrolier, 55 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de bruiere a semnalului GPS, 20 de dispozitive de transfer combustibil, 39 de telefoane mobile, sumele de 180.920 de lei, 28.500 de euro și 400 de dolari australieni, 80 de autotractoare cu semiremorcă – cisternă, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională.

În cursul zilei de joi, 26 mai, 11 bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Astăzi, polițiștii de la transporturi urmează a-i prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri corespunzătoare.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de joi, 26 mai, polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică. Descinderile au avut loc în municipiul București (6), precum și în județele Constanța (25), Tulcea (6), Ialomița (1), Călărași (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmbovița (4), Argeș (17), Brașov (1) și Giurgiu (1).

Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*