Zona litoralului va fi verificată de un puitor de mine și de un elicopter militar. Măsura a fost luată după ce la Costinești s-a produs o explozie la un dig, cauzată probabil de o mină marină

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. FOTO SMFN

Zona litoralului va fi verificată de un puitor de mine și de un elicopter militar, iar această măsura a fost luată după ce la Costinești s-a produs o explozie la un dig, cauzată probabil de o mină marină

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale Române, colonelul Corneliu Pavel.

“Obiectul care a fost raportat la serviciul 112, că plutește în zona digului de intrare din Mangalia nu este mină marină. Este un buștean mai mare.

Scafandrii militari, scafandri OED, investighează incidentul care s-a produs în zona Costinești.

Totodată, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a dispus măsuri de întărire a cercetării. Așadar, puitorul de mine și plase, începând cu ora 13, va realiza un marș de cercetare și de inspecție a apelor din zona litoralului, de la Constanța și pînă la Mangalia. Nava se află în prezent în dispozitivul fix de pe mare din fața Comandamentului Flotei și urmează să se deplaseze până la Mangalia pentru a inspecta zona maritimă din responsabilitate din proximitatea litoralului.

Totodată, începând cu ora 14, un elicopter Puma Naval al Flotilei 56 Fregate va inspecta aerian spațiul maritim din proximitatea litoralului”, a spus colonelul Corneliu Pavel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*