“Ziua Roșiei Montane”, sărbătorită la Constanța

Afis Ziua Roșiei MontaneAfis Ziua Roșiei Montane

Protestele contra exploatărilor de la Roșia Montană s-au încheiat, dar asta nu înseamnă că zona nu a rămas în inimile activiștilor de mediu din țara noastră. Cei din Constanța se pregătesc să sărbătorească “Ziua Roșiei Montante” pe 6 februarie, în clubul Doors.

“După 16 ani de luptă, sărbătorim această ediție privind spre viitor. Prin atelierele deschise și discuțiile structurate care vor constitui nucleul manifestării din acest an, urmărim să punem bazele unui plan practic de dezvoltare a localității”, spun organizatorii evenimentului.

Roșia Montană împlinește pe 6 februarie 1885 ani de atestare documentară. Evenimentul dedicat acestei zile este la a 6-a ediție. Organizatorii vor deschide programul cu la ora 17.30 cu filmul documentar “Patrimoniul Roșiei Montane”, urmat la ora 18.00 de o dezbatere pe tema variantelor de protejare a patrimoniului cultural și apoi de concertele fok ale lui Laurențiu Marinescu și Gabriel Tora.

Activiștii de mediu și de cultură au reușit să introducă vestigiile istorice din localitatea Roșia Montană pe lista Patrimoniului UNESCO. Evenimentul de pe 6 februarie de la Constanța este organizat de “Salvați Roșia Montană” și “Centrul pentru Resurse Civice”.

Ziua Roșiei Montane la Constanța

Ziua Roșiei Montane la Constanța

 

Adauga valoare acestui articol "“Ziua Roșiei Montane”, sărbătorită la Constanța"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News