“Ziua Roșiei Montane”, sărbătorită la Constanța

Afis Ziua Roșiei Montane
Afis Ziua Roșiei Montane

Protestele contra exploatărilor de la Roșia Montană s-au încheiat, dar asta nu înseamnă că zona nu a rămas în inimile activiștilor de mediu din țara noastră. Cei din Constanța se pregătesc să sărbătorească “Ziua Roșiei Montante” pe 6 februarie, în clubul Doors.

“După 16 ani de luptă, sărbătorim această ediție privind spre viitor. Prin atelierele deschise și discuțiile structurate care vor constitui nucleul manifestării din acest an, urmărim să punem bazele unui plan practic de dezvoltare a localității”, spun organizatorii evenimentului.

Roșia Montană împlinește pe 6 februarie 1885 ani de atestare documentară. Evenimentul dedicat acestei zile este la a 6-a ediție. Organizatorii vor deschide programul cu la ora 17.30 cu filmul documentar “Patrimoniul Roșiei Montane”, urmat la ora 18.00 de o dezbatere pe tema variantelor de protejare a patrimoniului cultural și apoi de concertele fok ale lui Laurențiu Marinescu și Gabriel Tora.

Activiștii de mediu și de cultură au reușit să introducă vestigiile istorice din localitatea Roșia Montană pe lista Patrimoniului UNESCO. Evenimentul de pe 6 februarie de la Constanța este organizat de “Salvați Roșia Montană” și “Centrul pentru Resurse Civice”.

Ziua Roșiei Montane la Constanța
Ziua Roșiei Montane la Constanța

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*