Primăria Poarta Albă din județul Constanța primește finanțare pentru proiecte de eficiență energetică

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. FOTO CTnews.ro

Primăria comunei Poarta Albă a semnat două contracte de finanțare cu Administrația Fondului de Mediu (AFM) pentru implementarea unor proiecte ce au ca obiectiv îmbunătățirea eficienței energetice în localitate.

Cele două proiecte, denumite „Creșterea Eficienței Energetice a Clădirii Publice Dispensar Uman (P+1E) Comuna Poarta Albă, Județul Constanța”, respectiv, „Creșterea Eficienței Energetice și Gestionarea Inteligentă a Energiei în Unitatea de Învățământ din Comuna Poarta Albă, Grădinița cu Program Normal – Nazarcea Sat”, urmăresc să satisfacă necesarul de energie al clădirilor, atât în prezent, cât și pe termen mediu și lung, la un cost redus și în concordanță cu principiile dezvoltării durabile.

Potrivit primarului Vasile Delicoti, aceste inițiative vor contribui la creșterea calității vieții în comuna Poarta Albă, prin utilizarea eficientă a energiei și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

„Acestea sunt două proiecte deosebit de importante pentru noi. Ne dorim să satisfacem necesarul de energie într-un mod eficient și la un cost redus, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. Aceste proiecte vizează creșterea eficienței și reducerea consumului în iluminatul public, în instalațiile de alimentare cu apă și în clădirile publice. Este o inițiativă concretă, necesară și oportună, prin care ne aliniem politicilor europene și naționale privind creșterea eficienței energetice în sectorul public și contribuim la tranziția către o economie durabilă cu emisii reduse de dioxid de carbon”, a explicat edilul.

Pentru primul proiect, AFM acordă o finanțare nerambursabilă în valoare de 2.277.848,48 lei, iar pentru al doilea proiect se acordă o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.845.089,75 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, calculată de la data depunerii primei cereri de decontare/ avans.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*