Ziua Marinei Române aduce o sărbătoare grandioasă în întreaga țară, cu ceremonii și spectacole maritime de excepție

iua Porților Deschise în Portul Militar Constanța. FOTO: SMFN

Cu ocazia celei de-a 121-a aniversări a Zilei Marinei Române, Forțele Navale Române pregătesc un program de evenimente amplu și diversificat, ce se va desfășura în perioada 4 – 15 august.

La Constanța, ceremoniile vor debuta vineri, 4 august, cu un spectacol susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, urmând să continue sâmbătă, 5 august, cu Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanța. Publicul va avea ocazia să viziteze navele militare maritime și fluviale, standurile expoziționale cu armament, tehnică și echipamente de Marină, precum și să asiste la lansarea setului de medalii „Farurile care veghează coasta României de la Marea Neagră”.

„Săptămâna mării și a spiritualității marinărești”, desfășurată în perioada 7 – 11 august, va aduce o expoziție interactivă pregătită de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și alte instituții partenere. De asemenea, concursul de cunoștințe generale despre profesia de scafandru militar, găzduit pe pagina oficială a Forțelor Navale Române de pe Facebook, va oferi câștigătorilor posibilitatea de a participa la un atelier de scufundări alături de scafandrii militari.

Evenimentele în onoarea Zilei Marinei Române vor avea loc și în alte orașe. La Mangalia, Brăila, Tulcea, Galați și București, vor avea loc expoziții, concerte de muzică marinărească, ceremonii religioase, exerciții militare demonstrative și premiere pentru câștigătorii concursurilor cu tematică de Marină.

Această sărbătoare reprezintă o oportunitate de a celebra și omagia munca și devotamentul marinarilor români, de a promova valorile și tradițiile maritime și de a întări legăturile de comuniune între armată și cetățeni. Forțele Navale Române doresc să ofere publicului un spectacol impresionant și să arate capacitățile tehnice și militare ale marinarilor români în cadrul acestor evenimente speciale, care aduc în prim-plan excelența și profesionalismul Marinei Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*