FOTO VIDEO Ziua Femeii, sărbătorită cu fast de Primăria Cumpăna. Peste 100 de femei s-au alăturat primăriței Mariana Gâju

Mariana Gâju și echipa sa la Ziua Femeii, organizată de Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

A fost o petrecere de neuitat la Cumpăna, unde doamnele din localitate au sărbătorit cu mare fast Ziua Femeii de 8 martie. Sala mare a Casei de Cultură a fost decorată special pentru această ocazie iar mesele uriașe împodobite cu aer aristocrat.

Lampadare uriașe au tronat în mijlocul meselor, aranjamente florale au întregit design-ul, iar meniul rafinat și băuturile bune au contribuit la atmosfera de bal. A fost o zi sărbătorită ca la carte de către doamne, în mijlocul cărora s-a aflat însăși organizatoarea, primărița Mariana Gâju.

“Sunt 17 ani de când facem această petrecere de 8 Martie.  E o atmosfera caldă, de primăvară. Le oferim doamnelor din Cumpana o după-amiază plăcută cu muzică, dans și un meniu pregătit special pentru ele, pentru români și pentru musulmani, pentru cei care postesc și pentru cei care nu. De Ziua Internațională a Femeii sărbătorim mama, soția, sora, iubita și tot ceea ce-nseamnă sufletul și echilibrul unei familii. Pentru noi, asta reprezintă femeia. Personal îmi doresc ca nora mea să aibă o naștere ușoară și un copil sănătos, pentru că va avea o fetiță” ne-a spus primărița din Cumpăna, Mariana Gâju

Doamnele îmbrăcate elegant ca de cocktail au fost întâmpinate la intrare cu vinuri spumante servite în pahare înalte și subțiri, iar la mese au fost conduse de către ospătarii care au rezervat fiecăreia un loc bine stabilit pe lista de invitați. Muzică de cafe` concert a răsunat în surdină câtă vreme au sosit toate invitatele iar petrecerea propriu-zisă a început când primărița le-a spus tuturor “La Mulți Ani !” Am remarcat-o printre invitați și pe fosta vicecampioană mondială la handbal, Elena Frâncu, și am întrebat-o cum se simte astăzi și cum i se pare întreaga organizare de eveniment

“Ce se-ntâmpla astăzi aici este ceva normal, este o bucurie a femeilor, a familiei doamnelor din Cumpăna care , indiferent de zi și greutatea problemelor vor ca noi cumpenenii – mă simt fiică a acestei comune – să ne simțim bine acasă” a spus Elena Frâncu. 

La masă primaritei am întalnit-o și pe directoarea școlii “Nicolae Tonitza” din Constanța, Elena Bercaru. Îmbrăcată “ca din revista” blonda de la catedră ne-a spus ca e onorată să primească invitația la petrecerea femeilor din Cumpăna și că i se pare extraordinar că doamnele din localitate respectă tradiția de 17 ani de zile.

“Este Ziua Internațională a Femeii, zi sărbătorită în 63 de state din lume și femeia româncă este un simbol oriunde s-ar duce. Mi se pare firesc ca primarul să aibă grijă de femeile din comunitatea lui, să le respecte și să le sărbătorească” spune Nicoleta Bercaru.

Toată după-amiază a ținut petrecerea doamnelor. S-a mâncat, s-a cântat și s-a dansat și-am observat că nimeni n-a simțit lipsa bărbaților de la distracție.

 

Cadouri pentru femeile din Spitalul de Urgență Constanța

Primărița de la Cumpăna a arătat că se gândește și la femeile care au fost mai puțin norocoase de ziua lor. Dimineață, Mariana Gâju a mers la Spitalul de Urgență Constanța alături de doamnele din OFSD și le-a oferit pacientelor internate la Oncologie și ATI flori și cadouri.

Proaspetele mămici care se aflau în Maternitatea Constanța au primit și ele buchețele de ghiocei din partea primăriței de la Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*