VIDEO Cum a fost la Zilele Recoltei, la Medgidia. Mâncare bună, românească, must și muzică populară

Zilele Recoltei la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Zilele Recoltei la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Ce poate să fie mai frumos la Medgidia decât un apus de soare pe faleza Canalului Dunăre Marea Neagră? Administrația locală a acceptat ca pentru trei zile, parcul central să se transforme într-un spațiu dedicat muzicii populare și bunătăților. La inițiativa organizatorului și interpretului de muzică populară Mihai Călin, Primăria și Consiliul Local Medgidia au organizat “Zilele Recoltei”.

Zeci de interpreți, în frunte cu Petrică Mîțu Stoian, Vasilică Bordeianu și Maria Ciobanu au urcat în cele trei zile pe scena de lângă faleză. Andambluri de dansuri populare din Medgidia dar și din Ialomița au urcat pe scenă pentru a încânta spectatorii. Chiar dacă vremea nu a ținut cu ei, organizatorii s-au bucurat de un public numeros. În ultima seară de spectacol, cu toate că pe faleză erau doar 9 grade Celsius, Parcul Central a adunat sute de medgidieni.

Spectacolul, presărat cu momentele comice ale lui Romică Țociu și Cornel Palade, a fost inundat de mirosul de grătare șu bunătăți din toate colțurile țării. Pe tarabe am zărit, pe lângă fructe și legume de sezon, pastramă de berbecuț, șuncă de porc fiartă în zeamă de varză, cârnați și coaste afumate și tot ce poate să poftească omul care vine să petreacă. Nu au lipsit mustul sau țuica nouă și nici dulciurile pentru cei mici.

Urmăriți reportajul video realizat de jurnaliștii Constanța NEWS și vedeți atmosfera de la eveniment, precum și declarațiile organizatorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*