Zeci de unități de învățământ preuniversitar participă la Târgul Ofertelor Educaționale, ediția 2022

Zeci de unități de învățământ preuniversitar participă la Târgul Ofertelor Educaționale, ediția 2022

Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, în perioada 17 – 18 mai, Târgul Ofertelor Educaționale, ediția 2022. La eveniment participă un număr de 70 unități de învățământ preuniversitar din județul Constanța – 16 licee teoretice și 54 de licee din învățământul profesional și tehnic.

Potrivit ISJ Constanța, acțiunea urmărește promovarea ofertei educaționale a unităților de învățământ de nivel liceal cu scopul conștientizării de către elevi și părinți a importanței orientării profesionale corecte, în concordanță cu nevoile și aspirațiile beneficiarilor direcți ai educației.

Târgul Ofertelor Educaționale se va desfășura concomitent, în următoarele locații:

  • Sala Sporturilor Constanța – instituțiile școlare din municipiu și din localitățile Ovidiu Cumpăna, Topraisar, Eforie, Techirghiol și Murfatlar;
  • Casa de Cultură I.N. Roman Medgidia – instituțiile școlare din Medgidia, Castelu și Poarta Albă;
  • Sala de festivități a Liceului Teoretic Callatis, Mangalia – instituțiile școlare din Mangalia și Negru Vodă;
  • Sala de festivități a Liceului Tehnologic Axiopolis Cernavodă – instituțiile școlare din Cernavodă;
  • Căminul Cultural Cobadin – instituțiile școlare din Cobadin, Independența, Deleni, Adamclisi, Băneasa, Ostrov și Dobromir;
  • Casa de Cultură Năvodari – instituțiile școlare din Năvodari, Cogealac, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu și Nicolae Bălcescu;
  • Casa de Cultură Hârșova – instituțiile școlare din Hârșova, Ciobanu și Crucea.

Pe parcursul celor două zile elevii din clasele a VIII-a și a XII/XIII-a vor avea posibilitatea de a vizita standurile de prezentare ale liceelor din județ, de a pune întrebări cu privire la serviciile educaționale oferite de către școlile expozante și de a interacționa cu elevii din aceste unități școlare.

„Educația reprezintă elementul fundamental al construcției unei comunități sănătoase, bazate pe valori sociale dezirabile, formatoare de caractere adaptabile și integratoare. În acest context, alegerea parcursului educațional trebuie să fie un moment de aliniere a aptitudinilor, competențelor și aspirațiilor fiecărui tânăr, în calitatea sa de beneficiar direct al educației. Rolul Inspectoratului Școlar Județean Constanța este acela de a oferi prin intermediul acestui târg o imagine reală a ofertei educaționale existente la nivelul județului nostru și de a sprijini elevii în identificarea direcției educaționale dorite. O decizie corectă și o informare temeinică exprimă premisa de succes pentru continuarea studiilor”, a afirmat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Târgul Ofertelor Educaționale se va deschide în mod oficial marți, 17 mai, ora 09.30, la Sala Sporturilor Constanța, în prezența conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reprezentanților autorităților locale, precum și a managerilor școlari. Programul de vizitare este marți, 17 mai, și miercuri, 18 mai, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*