Zeci de proiecte de hotărâre, aprobate de consilierii locali din Medgidia în ședința ordinară a lunii mai

Ședință de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Primăria Medgidia a găzduit joi, 25 mai, ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost înscrise 23 de proiecte de hotărâre, care au fost admise în totalitate, întrunind cvorumul necesar.

La primul punct s-a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea contului anual de execuție al bugetului propriu al municipiului Medgidia și al bugetelor instituțiilor finanțate din venituri proprii și subvenții, precum și a situațiilor financiare, inclusiv anexele la acestea, la 31 decembrie 2022, iar la punctul următor s-a admis proiectul privind aprobarea contului de execuție al bugetului propriu al municipiului Medgidia și al bugetelor instituțiilor finanțate din venituri proprii și subvenții, precum și a situațiilor financiare, la 31 martie 2023.

De asemenea, au fost aprobate proiectul de hotărâre în vederea contractării unui împrumut în valoare de 4.000.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare destinate acordării unor împrumuturi din Trezoreria Statului, respectiv proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unui împrumut intern în valoare de 10.000.000 de lei în vederea cofinanțării unor proiecte de interes pentru municipalitate.

Un alt proiect admis a fost referitor la delegarea dreptului de depunere a Cererii de finanțare a proiectului „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile pe raza Județului Constanța Componenta C15: Educație, Investiția 10: „Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi”, finanțat din bugetul Ministerului Educației, prin Programul Național de Redresare și Reziliență de către UAT Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța.

În ședința lunii mai s-a aprobat vânzarea prin licitație publică a mai multor imobile terenuri situate în municipiul Medgidia, precum și suplimentarea numărului de burse pentru anul școlar 2022-2023, care se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din localitate.

Ultimul proiect înscris pe ordinea de zi a fost referitor la declararea ca bunuri de uz și interes public local a unor bunuri imobile, în scopul alimentării cu energie electrică a loturilor de teren din zonă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*