Zeci de persoane evacuate din cauza unui incendiu izbucnit într-un bloc de pe Aleea Căprioarei din Constanța

Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro
Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină, în cursul dimineții de miercuri, 26 iulie, pentru a stinge două incendii ce izbucniseră în locuințe din municipiul Constanța.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 01.00, într-o locuință situată pe bulevardul Aurel Vlaicu, în spatele fostului Obor. Răspunzând cu rapiditate, la fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara și o unitate de descarcerare.

Flăcările au fost localizate și stinse eficient în jurul orei 02.00, împiedicând astfel extinderea lor către alte locuințe. Cu toate acestea, incendiul a cauzat daune însemnate, distrugând o casă pe o suprafață totală de 150 de metri pătrați și vegetație uscată pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

Într-un alt incident petrecut tot miercuri dimineață, după ora 03.00, Serviciul Unic de Urgență 112 a primit un apel în legătură cu apariția fumului în casa scării unui imobil de pe aleea Căprioarei din municipiul Constanța. Pompierii au fost din nou mobilizați și au intervenit cu două autospeciale de stingere, unitatea de descarcerare și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

Datorită intervenției rapide și profesionale, incendiul a fost lichidat într-un timp scurt, aproximativ o oră, dar bucătăria unui apartament a fost distrusă în proporție de 40 la sută.

Până la sosirea pompierilor, 30 de persoane – 16 bărbați, 12 femei și doi copii s-au autoevacuat în siguranță din imobil, iar pompierii au asigurat evacuarea a altor două persoane. Nu au existat victime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*