Zeci de mesteceni și sute de arbuști ornamentali, plantați zilele acestea în Constanța

77 de mesteceni și 235 de arbuști ornamentali au fost plantați zilele acestea în Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a plantat zilele acestea 60 de mesteceni, pentru a completa perdeaua verde de protecție sanitară înființată pe bulevardul Aurel Vlaicu, și alți 17 mesteceni în cartierul KM 4-5, în zona Doraly. De asemenea, taluzul cuprins între Poarta 1 și Poarta 2 a fost îmbogățit cu 235 de arbuști ornamentali.

Potrivit reprezentanților instituției, plantările vor continua în mai multe zone din oraș atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Până în luna aprilie a anului viitor vor fi plantați toți cei 600 de arbori cuprinși în programul plantărilor toamnă 2021 – primăvară 2022 demarat de municipalitatea constănțeană. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides (Arțar), Prunus mahaleb (Vișin turcesc) și Betula ssp (Mesteacăn). Toate acțiunile de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța sunt realizate cu respectarea condițiilor specifice de climă și sol.

77 de mesteceni și 235 de arbuști ornamentali au fost plantați zilele acestea în Constanța. FOTO Primăria Constanța

Autoritățile fac și un apel la constănțeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a arborilor să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*