Zeci de copii instituționalizați au primit cadouri de Crăciun de la elevii Școlii „Gheorghe Țițeica” din Constanța

La „Gheorghe Țițeica”, parteneriatul școală-familie aduce bucurii celor aflați în nevoie

Pentru comunitatea atât de largă din jurul Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, apropierea sărbătorilor de iarnă este întotdeauna prilej de mobilizare a tuturor celor cu inima mare pentru a întinde o mână de ajutor celor aflați în suferință.

Astfel, la inițiativa profesorului Georgeta Buzgaru, coordonatoarea proiectelor de voluntariat comunitar din unitatea de învățământ,  elevii au devenit îngeri darnici pentru cei pe care viața i-a încercat mai mult decât pe alții.

„Școala Gheorghe Țițeica are o adevărată tradiție în a cultiva copiilor dorința de a-și da mâna pentru a face fapte bune. Spiritul instituției pe care o conduc este acela de a educa în spiritul valorilor acționând cu adevărat, iar acțiunile de voluntariat unesc oamenii în spiritul Binelui”, a declarat Florentina Țigmeanu, directorul școlii.

Cu ajutorul familiilor frumoase care cresc minunat acești copii și îi educă alături de cadrele didactice, sărbătorile vor fi mai fericite și pentru opt copii din Așezământul „Sf. Cuv. Arsenie cel Mare” din Techirghiol, nouă din satul Lespezi, 18 din Crângu și unu din Constanța, care au fost îmbrăcați cum se cuvinte în prag de iarnă. De asemenea, dulciurile si jucăriile i-au bucurat pe cei 68 de copii din Centrele de plasament „Micul Rotterdam” și „Delfinul”, dar și pe  copiii înregistrați oncologic în  Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Constanța, prin Fundația „Dăruiește Aripi!”.

Coordonatoarea acestei acțiuni umanitare, prof. Georgeta Buzgaru, a ținut să mulțumească părinților care sprijină mereu aceste activități, declarând: „Vă mulțumesc tuturor! Am încheiat o lună plină de activități de voluntariat prin care am trăit împreună bucuria de a oferi, de a aduce un zâmbet și o rază de speranță în sufletele celor care au fost si sunt mai încercați de viață. Prin toate acestea îi educăm pe copiii noștri să înțeleagă nevoile celorlalți, să fie empatici, să aibă suflet bun și să ajute cu atât cât pot, dar și să fie recunoscători și să aprecieze ceea ce au. Am avut alături tot colectivul de cadre didactice, învățători și diriginți, care au răspuns acestei chemări cu bucurie si implicare. Am împărțit această bucurie de a oferi cu zece familii, părinți și copii, care ne-au însoțit și ajutat să distribuim cadourile. Să ne ajute Dumnezeu să avem sărbători frumoase, trăite cu bucurie în suflet și cu cei dragi aproape! Sărbători binecuvântate tuturor!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*