“Zâmbește dulce” – un program de testare gratuită a glicemiei pentru studenții și elevii din Constanța

Testare glicemie. FOTO netdoctor.co.uk
Testare glicemie. FOTO netdoctor.co.uk

Dacă elevii și studenții nu merg la medic, vine medicul la ei! Acesta poate să fie sloganul proiectului “Zâmbește Dulce”.

Luni, 16 noiembrie, este Ziua Mondială a Diabetului, așa că Interact Pontus Euxinus alaturi de Rotaract Pontus Euxinus și Asociația Sweetland aduc ideea de testare a glicemiei în mai multe licee și centre universitare din oraș. Printre ele se numără: Colegiul Național Mircea cel Bătrân , Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național George Calinescu, Liceul de Arte Regina Maria, și Universitatea Ovidius.

Doritorii vor putea să își testeze gratuit glicemia. Testul este realizat de medici rezidenți și studeni ai Facultății de Medicină. În urma testării, medicii pot să le sugereze celor care au probleme cu glicemia să meargă la un specialist sau ce alimente să evite pentru o dietă mai sănătoasă.

Scopul declarat al celor trei organizații este să formeze o lume mai conștientă de sănătatea sa și să reacționeze mai bine și mai repede atunci când apar semnele diabetului zaharat, o afecțiune atât de des ignorată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*