IPS Teodosie participă la o sfințire de biserică în Topraisar și va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Năvodari

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri, 15 decembrie, ora 22.30, la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea constănțeană Topraisar, slujba de sfințire mică a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie.

Slujba de sfințire va fi oficiată cu ocazia finalizării lucrărilor de renovare exterioară a lăcașului de cult. La această biserică există obiceiul ca, în fiecare post, o noapte să fie dedicată rugăciunii.

Duminică, 17 decembrie, ora 9.00, la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Năvodari, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului va înmâna distincția „Crucea Sfântului Apostol Andrei (a Dobrogei)” părintelui Vasile Vasile (biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Năvodari), părintelui Serghie Oancea (preot pensionar la parohia Crucea, fost deținut politic), arhitectului Dan Corneliu și Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, filiala Constanța. Este ultima acțiune din cadrul proiectului Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului, desfășurat de către Departamentul Cultural – Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului pe parcursul anului 2017 și corelat Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*