Weekend plin la Teatrul de Stat Constanța: „Maria Tănase. O poveste”, „Îndoiala” și „Meciul de comedie”

„Maria Tănase. O poveste”. FOTO TSC

Teatrul de Stat Constanța a programat pentru sfârșitul acestei săptămâni trei spectacole, foarte diferite unul de altul. Cele trei reprezentații vor avea loc la noua Sală Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A (vizavi de Parcul Arheologic și de clădirea TSC, aflată acum în renovare).

Vineri, 13 mai, de la ora 19.00, aveți ocazia să vizionați „Maria Tănase. O poveste”, regia și scenariul de Carmen Lidia Vidu.

Un spectacol care înfățișează o versiune despre viața celebrei cântărețe, cu aspecte ale personalității ei care sunt mai puțin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe și puternice.

Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actrița și cântăreața Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia – Cristina Baciu, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 19.00, cea mai recentă producție a TSC, „Îndoiala” de John Patrick Shanley, traducere de Eugen Gyemant, regia Diana Mititelu, un spectacol ce vă va ocupa gândurile mult după ce veți fi părăsit sala.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan Adrian. Decor: Andreea Săndulescu, costume: Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală: Adrian Piciorea.

Duminică, 15 mai, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța își invită spectatorii la „Meciul de comedie”, regia Dragoș Muscalu, spectacol interactiv de improvizație teatrală.

Fiecare reprezentație este diferită, bazându-se pe sugestiile spectatorilor. Ei sunt aceia care le dau idei actorilor, atât pentru subiecte, cât și pentru stilurile pe care trebuie să le abordeze, rezultând un „produs” la comandă, care solicită atât imaginația publicului, cât și creativitatea interpreților. Tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă – Real Stavrid sau AC Biban – este câștigătoarea meciului.

Pe teren: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Vlad Pasencu, și el improvizator, dar în muzică, creând ritmuri adecvate poveștilor inventate de actori pornind de la un cuvânt, un nume sau o meserie. Arbitrul va fi, la reprezentația de duminică, actorul Andrei Bibire. Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Bilete pentru cele trei reprezentații pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, între orele 11.00 – 19.00, dar și online, pe platforma MyStage: http://bit.ly/2lr2cFz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*