Unde te distrezi, pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, în minivacanța de Rusalii și 1 iunie

Zona Cazino Mamaia și faleza din stațiune. FOTO Adrian Boioglu
Zona Cazino Mamaia și faleza din stațiune. FOTO Adrian Boioglu

Litoralul şi Delta Dunării vă aşteaptă în mini-vacanţa de 1 iunie – Rusalii!

Staţiunile de pe litoral şi Delta sunt pregătite să întâmpine turiştii cu un program complex de evenimente şi petreceri, pentru cei mici dar şi pentru cei mari.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe 1 iunie copiii vor avea gratuitate la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul Marinei Române, precum şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Microrezervaţie, Planetariu şi Acvariu).

De asemenea, pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo, locul special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța în care cei mici vor putea interacționa cu animalele.

Gravity Park dă startul competiţiilor de sporturi extreme la malul mării. Primii pe listă, juniorii cu vârste între 5 şi 15 ani, sunt aşteptaţi pe 1 iunie la Gravity Junior Clash – concurs de role, skate şi trotă pentru juniori. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Joaca, veselia şi distracția continuă la Hotel Iaki şi Phoenicia Holiday Resort cu surprize pentru copii : experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting, spectacol de magie, petrecere cu spumă şi pistoale cu apă, poveşti muzicale.

Evenimente similare vor avea loc şi în Cernavodă şi Cumpăna, pe 1 iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt şi dansuri pentru copii.

Festivalul National al Sporturilor Nautice şi pe Plajă – Editia II, Techirghiol 1-4 iunie. Disciplinele incluse în program sunt: yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plajă, și badminton.

Un inedit Festival de muzică uşoară “Biutiful de la malul mării”, va avea loc în Disco Club Fratelli Mamaia, în perioada 1-5 iunie.

Se dă startul verii şi nopţilor de dans la malul mării cu un eveniment mult-aşteptat: Kudos Fest ediţia 6 – Mamaia 2-4 iunie, pe plaja Kudos Beach, acolo unde valurile însoţesc muzica bună şi tenişii obosiţi de dans se odihnesc în nisip. Anul acesta, accesul se face pe bază de invitaţii care pot fi procurate, gratuit, de aici: bit.ly/2CyclicatKudosFest .

În cele 72 ore de muzică non-stop sunt aşteptaţi să ia parte între 9 şi 12.000 participanţi, iar concertele vor avea loc pe 2 scene. Evenimentul este susţinut şi promovat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

Iubitorii de artă sunt invitaţi la Expoziţia de pictură “Contraste” a artistei Miriana Savova din Bulgaria, la Muzeul de Artă Constanţa, până pe 8 iunie.

R.A.T.C. Constanța pune în circulație în perioada 1-5 iunie traseele turistice “40 Mamaia” și “100 Mamaia” pe traseele cunoscute, cu autobuze etajate în program 10.00 – 20.00, cu plecări din Gară cu o frecvență de 22 de minute pe ambele linii și 45 de minute pe fiecare linie.

Telegondola Mamaia funcţionează între orele 11 – 21.15. Preţul unei călătorii este de 20 lei/persoană pe sens. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

De asemenea, Parcul Aventura Paradis Land din Neptun vă invită să redeveniţi copii, şi să îmbinaţi adrenalina cu relaxarea, într-un cadru natural de excepţie.

Vama Veche vă aşteaptă într-un nou weekend incendiar, cu petreceri si concerte:
– Vama Veche Salsa Weekend, Terasa Road to Hell – 1 iunie
– Concert Mircea Vintila – Papa la Sanyi Vama Veche – 2 iunie
– Concert Bosquito la Papa la Sanyi Vama Veche – 5 iunie

Turiştii care ajung în Delta Dunării în minivacanţa de 1 iunie – Rusalii sunt invitaţi la următoarele evenimente:

– Carnavalul Copilăriei, Ediţia X – Piaţa Civică din Tulcea, 1 iunie. Carnavalul cuprinde: momente artistice, parada și premierea costumelor, demonstrație de dresaj canin, ateliere de pictură și quilling, activități de prim-ajutor, muzică și dans pentru toți copiii prezenți alături de personaje din povești. Evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea.

– Sărbătoarea Cireşelor / Ziua comunei Greci – 4 Iunie

– Sărbătoarea Sfinţilor Martiri de la Niculiţel – Zotic, Atal, Camasie şi Filip (Niculitel) – 4 Iunie

– “Sf. Treime”, Hramul Bisericilor din Enisala, Greci, Mihail Kogălniceanu, Jijila – 5 Iunie

– Ziua Internaţională a Mediului , Expoziţia temporară “Natura, prietena mea” (Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării) – 5 Iunie

– Doloşman Bikeday, editia III, Jurilovca – Cetatea Argamum, 5 iunie. Este vorba despre un eveniment cu profil cultural-sportiv organizat sub forma unei “aventuri turistice soft” ce încurajează descoperirea obiectivelor istorice ale regiunii, folosind bicicleta ca mijloc de transport. Turiștii și locuitorii comunei sunt invitați într-un tur necompetițional de 14 km cu dificultate scăzută, pe unul dintre cele mai frumoase și cunoscute trasee turistice din regiune, pe linia lacului Golovița, până la Cetatea Argamum – cea mai veche așezare urbană atestată în izvoarele scrise pe teritoriul României și locul unde a fost descoperit cel mai vechi mormânt grecesc din bazinul Mării Negre. Evenimentul este organizat de Primăria Jurilovca.

“Evenimentele, vremea bună şi o sumă de zile libere, datorată Zilei Copilului şi Sărbătorii de Rusalii, sunt combinaţia perfectă pentru o minivacanţă reuşită pe Litoral. Hoteluri din Mamaia şi Vama Veche sunt deja ocupate 100%. Studenţii pot veni, înainte de sesiune, gratuit până la mare. Cu aceste elemente, ca suport, sperăm să depăşim numărul de turişti veniţi în aceeaşi minivacanţă anul trecut, care a fost de aproximativ 60.000 de turişti”, a declarat Cristian Bărhălescu, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*