Vrei să fii salvamar? Cursul durează 9 săptămâni și ai mesele și transportul asigurat

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

LifeSaving România – Asociația Profesională a Salvamarilor organizează cursuri gratuite în ocupația de salvamar. Vor fi recrutați și calificați un total de 252 de salvamari.

Participanților le vor fi asigurate masă de prânz și decontarea transportului (pentru cei din afară localității), iar toți cursanții vor primi la finalizarea cursului o indemnizație de aproximativ 1.600 de lei.

Cursul va avea o durată de 360 de ore (9 săptămâni), și se va finaliza cu eliberarea unui certificat de calificare profesională.

Pentru a putea participă la cursurile de salvamar din cadrul proiectului, candidatul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  • știe să înoate (aspect ce va fi evaluat în cadrul procesului de recrutare)
  • este șomer*
  • are vârstă de minim 18 ani
  • este clinic sănătos și apt pentru efort fizic* șomerul, conform Legii nr. 76 din 16.01.2002 actualizată este persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

    a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârstă de minimum 16 ani și pană la îndeplinirea condițiilor de pensionare;
    b) starea de sănătate și capacitătile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
    c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează din activităti autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indemnizația de șomaj ce i s-ar cuveni potrivit prezenței legi;
    d) este disponibilă să inceapă lucrul în perioadă imediat următoare dacă și-ar găsi un loc de muncă;
    e) este inregistrată la Agenția Natională pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la alt furnizor de servicii de ocupare, care functionează în condițiile prevăzute de lege;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*