Voturile sunt numărate pentru a cincea oară la Costinești. Echilibru strâns între candidatul PSD și cel al PNL la primărie

Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro
Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro

Voturile sunt numărate pentru a cincea oară la Costinești doarece se înregistrează un echilibru strâns între candidatul PSD și cel al PNL la primărie.

La această a cincea numărătoare asistă în calitate de observator și purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa. El susține că a fost amenințat de prefectul Silviu Coșa pentru această deplasare.

„Urmare a multiplelor sesizări și a multiplelor solicitări din partea dumneavoastră, am decis în calitatea mea de reprezentant al AEP și purtător de cuvânt al BEJ să mă prezint la Birou Electoral de Circunscripție Costinești pentru a observa operațiunile specifice. Ulterior, după ce am ajuns la BEC Costinești, am fost sunat de prefectul județului Constanța, care mi-a precizat că mi se va face plângere penală pentru că am îndrăznit să vin la Birou Electoral de Circumscripție.  Ulterior, am avut o discuție cu președintele cât și cu locțiitorul de la BEC Costinești, dumnealor fiind procurori, ceea ce este un lucru foarte bun pentru echidistanță și transparență. A fost o discuție prolifică și în baza argumentelor, dumnealor au luat hotărârea să propună celorlalți membri din Biroul Electoral de Circumscripție să se reia procesul de numărare. Ulterior, printr-o hotărâre, se va consemna acest lucru cu prezența tuturor celor care au fost în circumscripție.

La momentul acesta s-au numărat toate buletinele de vot, fie ele valabile, nule sau anulate. Suntem în situația în care trebuie să verificăm și cheia, care doar pe surse se pare că nu bate până la acest moment, dar vom face verificări. Mai departe, vom lua fiecare categorie, atât pentru președinte Consiliul Județean, cât și pentru consilierii județeni și consilierii locali. Aș vrea să mai fac o dată precizarea că sunt în calitate de observator. Nu am pus mâna pe niciun fel de document din cadrul circumscripției” – Vlad Jipa.

El estimează că procedura de numărare a voturilor s-ar putea încheia în această seara, la ora 22. Rezultatul va putea fi contestat.

Prefectul Silviu Coșa afirmă că nu este problema sa dacă deplasarea lui Vlad Jipa la Costinești este legală sau nu.

„Am fost informat în această dimineață că un reprezentant al AEP se deplasează la Costinești pentru a relua numărătoarea voturilor.  Având în vedere faptul că reprezentanții AEP nu au acest atribut conferit de lege să numere voturile, l-am sunat într-adevăr pe domnul Jipa cu care am colaborat ca și cu ceilalți membri ai Biroului Electoral Județean pe parcursul acestui proces electoral și l-am întrebat dacă informația este corectă sau nu. Mi-a spus că este într-adevăr la Costinești, dar că nu participă la efectuarea numărătorii, ci doar este observator. În acel moment m-am interesat dacă deplasarea dânsului acolo a fost aprobată de șefii lui direcți. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea acestei deplasări, pentru că indiferent ce atribuții ai la locul de muncă, părăsirea instituției și deplasarea într-o parte sau în cealaltă, ar trebui să facă în baza unui ordin de serviciu sau ceva similar. Mai departe, dacă este legală deplasarea dânsului sau nu, asta nu mai este problema mea. Este problema Biroului electoral al secției de votare.  Nu voi face nicio plângere” – Silviu Coșa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*