Votez împotriva lor!

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Este ziua alegerilor și, din păcate, nu am cu cine să votez. Sunt convins că sunt mulți în situația asta. Au fost 1-2 luni de pre-campanie și o lună de campanie electorală și nu m-au convins absolut deloc. Nici cei de stânga, nici cei de dreapta.

Campania a fost una total atipică. PSD Constanța nu a avut nici măcat o lansare de candidați la care să invite mass-media, iar din dezbaterile televizate au lipsit cu desăvârșire. Cum să votezi niște oameni care s-au ascuns ca după fusta mamei, mai ales când unii dintre ei sunt vechi parlamentari care nu au făcut absolut nimic timp de patru ani? Ce siguranță poți să ai în niște oameni care nu și-au arătat fața în campanie că o vor face timp de patru ani? Nu spun că pe plan local aleșii PSD nu-și fac treaba, sau că pe liste nu sunt și oameni foarte buni. Doar că bunăvoința celor din CL Constanța sau CJC nu se traduce prin ceva similar la nivel central, iar oamenii competenți de pe liste nu sunt pe locuri eligibile.

Liberalii din Constanța au mers în emisiuni TV, pe teren și s-au promovat enervant de mult pe Facebook. Ei au crezut că pot să schimbe mentalități dacă vin cu oameni noi pe liste. Din păcate, pentru ei, oamenii noi au greutăți legate de picioare. Greutățile sunt fie legăturile de rudenie și de afaceri cu vechii parlamentari, fie felul în care își cam bat joc de constănțeni prin Consiliul Județean sau Consiliul Local. Nu știu dacă este incompetență, rea-voință sau pur și simplu ideea de a face ceva împotriva altor partide, dar cert este că PNL nu lucrează în în favoarea noastră, a oamenilor din Constanța. Și aici apare problema oamenilor buni care nu sunt pe locuri eligibile. Dacă tot ai persoane care își doresc să schimbe ceva de ce să nu-i pui pe primele locuri?

În USR aș fi avut încredere că sunt oameni noi și nu au nimic gri în CV. Lipsa lor de experiență s-a văzut însă și în campanie. O campanie presărată cu gafe de comunicare și amatorism în prezentarea candidaților. Simplul fapt că am în față un om nou, dintr-un partid nou nu mă convinge să îl votez.

PMP a venit cu ofertă… din afară. Primii pe liste sunt fie oameni care au părăsit județul în urmă cu multă vreme, fie persoane impuse de la nivel central. De ce aș avea încredere că vor face ceva pentru Constanța odată ajunși în parlament?

ALDE au avut mișcări electorale interesante în precampanie: adoptarea primarului de Medgidia și alianța cu turco-tătarii. Problema e că primarul în cauză nu candidează, iar reprezentantul Uniunii nu prea e pe un loc eligibil, iar primii oameni de pe liste nu numai că nu au făcut nimic timp de patru ani, ba unii dintre ei mai au și probleme cu legea. Evident, până la condamnarea definitivă există prezumția de nevinovăție. Chiar și așa… și la ALDE și la PNL, oamenii buni nu sunt pe locuri eligibile și pe primii nu văd de ce să-i trimit în Parlament.

Despre PRU, UDMR (da, avem și maghiari care candidează la Constanța), Alianța Noastră România, Partidul România Mare, Partidul Ecologist Român, Partidul Socialist Român și despre cei doi candidați independenți nici măcar nu am să vorbesc. Nu s-au făcut deloc remarcați în campanie.

Bun și atunci cu cine votez, vă întrebați, probabil. Ei bine nu voi rata ocazia să merg la vot și îți recomand și ție să-ți găsești jumătate de oră pentru a schimba viitorul apropiat al României. Nu-ți vei ierta faptul că nu ai votat!

Eu am să votez împotriva lor. Votez împotriva celor cu probleme penale, a celor care nu au făcut nimic timp de patru ani, împotriva rudelor vechilor oameni din sistem, a celor care nu au adus nimic bun pentru județul acesta într-un mandat sau mai multe. Știu că nu am prea multe opțiuni, dar sunt convins că mie și copiilor mei ne va fi mai bine cel puțin patru ani de acum înainte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*