Vizită de lucru la Primăria Medgidia pentru pregătirea unor exerciții militare multinaționale

Vizită de lucru la Medgidia pentru pregătirea unor exerciții militare multinaționale: FOTO: Primăria Medgidia

O serie de exerciții militare multinaționale, cu prezența soldaților detașați ai SUA și militari din alte garnizoane din țară, vor avea loc, în perioada 02 – 14 mai, în municipiul Medgidia.

În acest sens, pentru a informa autoritățile locale, dar și populația, vineri, 21 aprilie, la sediul primăriei a avut loc o ședință de organizare și coordonare a factorilor direct implicați. Au fost prezenți specialiști în cooperare civil-militară (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre, ofițeri CIMIC din cadrul Comandamentului de Divizie Multinațională Sud-Est, reprezentanți ai Afacerilor Civile (US Civil Affairs). Din partea autorităților locale au participat la întâlnire primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, managerul Spitalului Municipal, dr. Dorel Oprea, comandantul Garnizoanei Medgidia, colonel Eugen Călin și comandanții celorlalte instituții de ordine și siguranță din municipiu.

Vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării relațiilor interinstituționale și promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA precum și pentru exersarea procedurilor comune de operare CIMIC/ CA. Reprezentanții americani au fost interesați de dotările și capabilitățile Spitalului Municipal, pregătirea personalului medical, relația dintre armată și populația civilă dar și de modalitatea de colaborare dintre administrația locală și instituțiile care asigură ordinea și liniștea publică.

Primarul Valentin Vrabie i-a asigurat pe militari de tot sprijinul instituțional, pe toată perioada prezenței în Medgidia, iar cetățenilor le-a transmis că nu există motive de îngrijorare cauzate de aceste exerciții militare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*