Vin iar zăpezile în județul Constanța. Horia Țuțuianu le cere primarilor să se asigure că populația are provizii suficiente

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, trage un semnal de alarmă primăriilor din județ. Potrivit prognozelor, săptămâna viitoare sunt așteptate, din nou, ninsori. Prin urmare, președintele Consiliului Județean Constanța a solicitat autorităților locale să ia masuri de precauție. Astfel, Marius Horia Țuțuianu a cerut primarilor să se asigure că populația are provizii de alimente și apă potabilă precum și rezerve de carburant.

“Am solicitat primarilor să asigure degajarea străzilor de zăpada existentă, astfel încât, dacă o să fie necesar, să putem acționa operativ cu utilajele de deszăpezire. În plus, am cerut autorităților locale să facă o evaluare a cazurilor medicale din fiecare localitate, astfel încât, dacă situația o va impune, în cursul zilei de luni să poata asigura internarea femeilor însărcinate în ultimul trimestru sau a bolnavilor cu afecțiuni cronice în cele mai apropiate unități medicale”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.

Nu în ultimul rând, președintele CJC roagă locuitorii județului Constanța, ca săptămâna viitoare să evite deplasările.

“În acest moment nu știm cât de puternice vor fi fenomenele meteo, însă ne așteptăm la căderi masive de zăpadă, precum și la viscol. Rog populația să țină cont de avertizările noastre și să nu își pună inutil viața în pericol”, mai spune președintele Consiliului Județean Constanța.

Potrivit datelor primite de la Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în județul Constanța, în perioada 16 – 17 ianuarie, sunt așteptate precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare noaptea, viscolind şi spulberând zăpada.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*